Lúdtalp és tartásjavító torna

Iskolásoknak

Kiknek ajánljuk?

  • csecsemőként a gyermeked lábfejei befele tendáltak
  • családban gyakori lúdtalp, tartásproblémák
  • bokasüllyedés esetén
  • ”kifliláb” esetén
  • laza vagy feszes izomtónusú a gyermeked
  • védőnő vagy gyermekorvos kiszűrte a gyermekedet

Mi történik Pöttömkéddel a lúdtalp megelőző tornán?

Gyakran kérdezitek Tőlem, hogy mikor vegyétek meg 

az első cipőcskét, és milyen legyen? A válaszom minél később, annál jobb! Ha egy gyerkőcöt siettetünk és túl hamar adunk rá cipőt, könnyen elérhetjük, hogy az addig jól dolgozó talpizmok renyhévé váljanak.

Korábban a természetes életformánk lehetőséget adott a az egyenetlen talajon való mezítláb járásra, ez azonban mostanában csak nyaranta fordul elő, mondjuk a strandon a homokban engedjük el a gyerekeket mezítláb.

Lábunk boltozata nem veleszületett adottság, az újszülött talpa még teljesen egyenes, a láb boltozatos szerkezete csak 1-2 éves korban alakul ki. Ezért lúdtalpról csak a már járni tudó kisgyermekeknél beszélhetünk, korábban nem érdemes aggódni.

A láb alapvető feladata az, hogy tartja a testünket és a testsúlyt átviszi a talajra. A boltozatos szerkezetű láb alkalmasabb a test súlyának a viselésére, mert a boltozatos szerkezet teherbíróbb, mint az egyenes talp. A boltozatok magassága egyénenként változó. Az még nem betegség, ha valakinek alacsonyabb a lábboltozata. Akkor van baj, ha a láb harmonikus működése bomlik meg.

Lúdtalp megelőző tornánk a mezítlábas élményeket igyekszik visszahozni. A foglalkozás egy passzív átmozgatást követően aktív mozgásformákban alkalmaztatja a tanultakat, ezáltal igyekszünk megtanítani a gyermekeknek az egészséges járásképet.

Foglalkozás részletei

A foglalkozást tartja

Horváth Kata

Vezető konduktor

További információ és időpont-egyeztetés

Kérdésed van? Lehet, hogy itt azonnal megtalálod rá a választ
Virtuális séta a Pöttömke és Katica Fejlesztőházban

Gyere, nézz be hozzánk!

Mit szólnál, ha már az első alkalommal otthonosan mozognátok nálunk?
Less be a fejlesztőházunkba online, kötelezettségek nélkül!

Nem találtad meg itt, amit kerestél?